Mengapa ianya dinamai tag?

Mengapa ianya dinamai tag? sangat PPSMI kan.
Baiklah muhsin, ini jawabnya.


1. Apa pula slogan korang kalau korang jadi PM?
"APA YANG PENTING?! KERJASAMA....!!

2. Pilih satu artis yang korang nak jadi PM dan lagu beliau yang sesuai dislogankan?
M.NASIR la...lagu mari berdangdut....kalau serius.. Phoenix Bangkit

3. Najib menggelarkan dirinya PM Rakyat. Korang pulak PM apa? Alasan?
PM COOL... tiada alasan sebab rakyat yang akan gelarkan.

4. Industri yang korang tumpukan bila jadi pm. Alasan?
INDUSTRI SENI la.... Separuh belankawan ditumpukan untuk bidang seni. Dalam masa 10 tahun, confirm balik modal.

5. Benda yang korang nak buang@tambah kalau jadi PM?
Tambah tren bullet dari utara ke selatan. Buang tambang pengangkutan awam, naikkan cukai jalan.

6. Model negara mana korang nak buat affair dan kemudian letupkan? Kenapa?
model mitshubishi evo dari jepun yang baru. Saja nak tau rupe dier meletup. (betul ker jawapan ni?)

saya serahkan soalan ini kepada
AAH
Jaja Kadir
Ratna Kesuma
Wnorhaslina
Rudy Bluehikari

14 balasbalik:

    PPSMI? orang heboh ppsmi. apa mau bising? bahasa cuma bahasa. bangsa cuma bangsa. yang paling penting kemana? tujuan hidup dlm dunia bukan utk mengagungkan bahasa. bukan untuk mempertahankan bangsa. tetapi untuk mengukuhkan seluruh manusia (bangsa) yang menutur berbagai bahasa, dalam memperutuhkan agama! manusia zaman 80an sehingga sekarang memang sudah dididik dengan kaedah pelajaran kapitalism. jadi aku tidak salahkan sesiapa.

     

    salam rajinnya jawab tag....yea kerjasama memang penting...tapi ramai yg gagal

     

    Apa? PBXMEN?

     

    aku pun kena?

    aku dah bocorkan rahsia ke mana kau berada ari rabu lepas kt mohsein..

    huhuhu...


    saje...

     

    ah x setuju lagu slogan yg ko pilih.

    mantera semerah padi baru melayu x hilang di dunia.xpon musafir di aidilfitri eh eh

     

    zura,
    selagi ada melayu..insyaAllah ada bahasa melayu..

    arsaili,
    tag ni menarik. (mungkin bertujuan provoke)

    melodiaku,
    apakah neraka kamu ini?!

    ratna,
    haha..
    ada ke?

    zurina,
    erm..kenapa?
    baiklah..ko lah jawab tag ni

     

    bukan apakah neraka kamu ini la. Neraka jenis apakah ini?

     

    wonder pet datang membantu!!!

     

    fairuz,
    aku maksudkan what the hell are you?

     

    Salam
    Eh nama saya pun ada.... Hemm

    1. Rakyat , rakyat , rakyat !

    2. Takda artis atau lagu yang berkenan dan bersesuaian.

    3. PM rakyat ler

    4 Industri apa ya.

    5. Buang ja benda2 yang menyusahkan rakyat. Tambah apa sahaja keperluan rakyat. Cukai apa sajalah dengan cukai.

    6. yang ni tak tau nak jawap tak minat kerja2 letup ni.

    hehehe.

     

    Amer,
    Rajin ko jawab tag! Bahasa itu martabat bangsa.

    Kerjasama? Dalam hal yang amal makruf nahi mungkar aku setuju.
    Tapi zaman ini, banyak dugaanlah.

     

    gile m nasir dandut...
    suh nyanyi lagu gay la...
    baru gempak...
    heeheee..

     

    aku maksudkan

    "what type of hell is this?"

    hahaha.

     

    thanx tag pada saya

    saya rasa isu PPSMI adalah bullshit. Minta maaf saya cakap. Orang kita (melayu) terlalu passion sgt tentang isu berkaitan bahasa, bangsa la..adakah kita memikirkan jalan yg terbaik untuk memperbaiki masalah org melayu kita ini? Yang terjadinya isu ini bukan kerana bangsa lain, tetapi bangsa kita sendiri, Melayu. Kenapa?bagaimana ia berlaku? Kerana semata-mata politik meraih kuasa sahaja, tetapi tidak fikirkan cara terbaik utk org malayu. Akhirnya, masing2 alahkan orang tu la, inilah..tembak sana, tembak sini..yang merosakkan bangsa adalah orang melayu sendiri.

    Pasal PM dengan objektif dan slogan?
    Bagi saya jika saya menjadi perdana menteri saya tidak akan ada satu slogan kononya menunjukkan kita buat kerja. Saya suka mengambil jalan ialah buat kerja dahulu daripada berkata2.. sebab itu lah Cina Bukit boleh berjaya.

    Yang lain saya malas nak jawab, kita sebagai student as filmmaker pun sudah nampak melalui kaca mata sendiri, ada beberapa tak kena dengan orang kita, kerajaan, bom la, ekonomi la, politik etc. so kita hanya Sang Pencatat, lalu one day kita dokumentasikan terus shoot, agar our next generation tidak melakukan benda yang sama.

    salam.

     

Blogger Templates by Blog Forum