Kita cuma pelakon

Saya sebenarnya tak mahu memandu. Ini kerana saya tak mahu terlibat dalam satu golongan yang menjadikan kenderaan sebagai sesuatu yang amat penting. Dalam bahasa mudah, saya public transport person.

memandu terutama di bandaraya, bukanlah sesuatu yang saya pilih untuk kehidupan. bayangkan, dalam kenderaan yang kaku, kita bergerak setiap hari, dan setiap hari tersangkut di jalan yang sama. perkara ini tak terjadi, jika dengan pengankutan awam yang mesra pengguna dan alam.

tapi, sebagai pelakon, watak saya diciptakan untuk belajar memandu.

Pandai memandu itu keperluan.

Mengapa kenderaan dicipta?

Supaya senang untuk kita bergerak dari satu tempat ke tempat yang lebih jauh.

Kena perlu tempat tadi dibangunkan dengan jarak yang jauh?
kerana kenderaan telah dicipta.

Jadi di mana kehendak saya dan hak saya untuk menolak semua ni?

jawapannya....pasti ada.

15 balasbalik:

    ang malas memandu ka ang memang x tau memandu????....kehkehkeh

     

    hehe good luck k.

     

    This comment has been removed by the author.

     

    aku x suke nek bus!
    bile la nk ade driver nih..??
    hokhokhok..

     

    aku cuma pemandu..

     

    heheh!
    lepas ni bole la drive di jalanan.. bwk aku gi jln2.. tgk wyg.. karaoke.. ok x awak? hehe!

     

    i drive but taknak komen pasal how i drive..

    but ada sorg kawan ni, dia ada lesen tapi dia simpan dalam muzium buat harta pesaka

    so setiap kali pun akan susahkan semua org...

    saya kesian dia actually, sebab dia pun tak suka susahkan org sebenarnya, tapi apakan daya...

     

    rockaaza,
    aku tak tau memandu??

    heh!


    coffeeholic,
    ya...

    renhalus,
    sabar ya sayang...
    haha

    muhsin,
    ko suke memandu apa ya?

    misslara,
    boleh...
    bla...

    kawaii,
    saya sebenarnya begitu,
    haha..
    atpi apakan daya

     

    memandu itu sejuk...~

     

    aku rasa aku nak naik basikal je la... senang, x yah isi minyak..

     

    suka duduk di kl sentral. tgk orang mengejar waktu.

     

    mastikus,
    memandu itu kool..

    azizul,
    naik..jangan tak naik!
    erm..woi!
    zul dah balik wei!!

    ainunl,
    mungkin kamu pernah melihat saya...?

     

    gua pemandu yg tidak berhemah <..>

     
    On December 2, 2008 at 4:17 PM s!zZL!n suE said...

    ko bkn pngasas klab mls mmandu n jln kaki team ke??
    n da commitee is....
    *khairulnizam
    *khairul
    *nizam
    *kroll
    *mr.k
    dun wory..later on klab ko akn brkembang pesat!aminnnn.....

     

    sizzlin,

    kat kl jer...
    kat segamat belum dapat kebenaran Majlis Daerah Segamat lagi..

    tapi aku ada wat gak sikit2..

     

Blogger Templates by Blog Forum