keliru dan tak faham-faham

Hari ni:

Tengok muka depan akhbar : Blogger (Raja Petra) ditangkap atas post entrinya yang bertajuk Let's Send The Altantuya Murderers To Hell.
Yang memberi balasbalik komen di web ini Syed Akhbar Ali juga ditangkap.

Komen aku : Hati-hati menulis. Kita sentiasa diperhatian walaupun tiada yang komen blog kita

Baca blog : Singgah di blog Faisal Tehrani. Baca tentang perselisihan, perdebatan antara syiah dan sunnah.
Komen aku : Aku semakin fikir risau. Risau sangat-sangat.

Baca akhbar online : Sebuah liputan bertajuk Mahathir: Ancaman Anwar perlu dipandang serius .
Komen aku : Ya. Jangan pandangku sebelah mata hanya kerana ku pernah ditahan (ini mungkin jawapan Pak Anwar, dengan irama lagu Seksis)

Baca akhbar lagi : Ambil iktibar kegagalan kerajaan Selangor: Najib
Komen aku : Ada hikmah di sebalik kegagalan tau. Ingat tu..

Baca akhbar lain : Karpal Singh : ini titah sultan atau titah kerajan?
Komen aku : Orang Melayu sensitif. Lagi-lagi berkaitan Sultan. Bila-bila dan siapa-siapa akan jadi Hang Tuah.

25 balasbalik:

    kenapa perlu baca akhbar?
    benci dengan akhbar
    malaysia kini penuh dengan cerita pelik
    karpal singh dikatakan menderhaka kepada sultan hanyaa kerna mempersoalkan titah sultan.
    bagaimana pula dengan paklah?
    bagaimana pula dengan sesetengah rakyat terengganu yg memanggil agong sebagai "natang" itu?
    tiada ulasan lanjut dr akhbar.
    ah.lebih baik diam diri.nanti ISA lagi
    (",)

     

    emyl,
    biasalah...akhbar...
    pentingkan sensasi dari kebenaran.

    saya juga perlu diam.
    ada ISA.

     

    This comment has been removed by the author.

     

    BERITA ini malam tadi bukan?

     

    cofeeholic,
    tak tau. sebab tak menonton televisyen.

     

    kita melayu mudah melenting..

    perkataan amok adalah antara satu dua perkataan bahasa melayu yang digunapakai dalam bahasa inggeris..

    yang lain setahu aku durian dgn kris..

     

    amer- ya semalam berita ini adi tajuk utama di siaran berita2 jam 8 di kaca tv.

    emyl- betul. banyak kletidakpuasan yang berlanjutan. semakin banyak isu yang mungkin kian berbangkit. banyak persoalan sukar untuk kita fikirkan apa jawapan yang perlu di tafsirkan nnt. hurmmm(aku mengeluh panjang)

    muhsin- betul. itulah. hurm...

     

    aku x nak komen ape2... bahaya... ;p

     

    ak nk diam..
    karg x sal2 meringkuk dek thn oleh ISA..

     

    membaca amalan mulia.
    membaca buku menambah pengetahuan.
    membaca akhbar membuka mata.
    membaca playboy menyegarkan mata.

    p/s:kalau macam tu, jgn tulis blog. kita baca blog.

     

    bal, diam diam makan udang.
    makan udang diam diam.

    mer,sambung...

     

    kalu kita diam.. maksudnya kita bersubahat..maksudnya kita terima..maksudnya kita merelakan..

     

    muhsin,
    ya..amok..
    kenapa dalam inggeris takder perkataan amok ya?
    betul juga tu..

    cofeeholic,
    wah..
    terimakasih untuk balasan saudari.
    hehe

    zul,
    rileks..jangan takut..
    blog ni siapalah mau baca.
    haha.

    bal,
    la..sampai camtu sekali.
    aku dengar duk dalam ISA
    tu best gak..

    am,
    membaca tulisan doktor menyakitkan mata.
    ha'ah..
    kita pakat ramai-ramai baca je.
    tak payah tulis.
    lingkuplah nanti...

    am,
    aku sambung.
    sampai hati diam-diam
    diam-diam kami gelak
    sebab kau makan udang diam-diam
    habis lah badan kau
    kau kan allergic..
    sshh..diam-diam tau

    haslina,
    ya.takkan mau merelakan.
    senjata kita menulis.
    pejuang tulen sanggup bergadai apa saja
    untuk mencari kebenaran

    dan saya..
    pandai cakap saja.

     

    ada mata pandang
    ada telinga dengar
    ada mulut diam
    ada otak pakai
    ada bijak ... anda pandai2 lah
    :P

     

    dia kata negara demokrasi perlembagaan
    tapi gayanya tak ubah seperti negara bawah jajahan hitler
    shhh...diam diam..
    nanti ISA lagi

     

    rasanya kali ini saya kena diam

    kalau tak saya pula akan disaman nanti

    haha

    *PIECES- SUM41

     

    Baca akhbar lain : Karpal Singh : ini titah sultan atau titah kerajan?
    Komen aku : Orang Melayu sensitif. Lagi-lagi berkaitan Sultan. Bila-bila dan siapa-siapa akan jadi Hang Tuah.

    oh aku mau jadi hang li po sahajalah..ada perigi sendiri..duduk diam diam bagi makan pada ikan kaloi.

    kalau ikut context malaysian LAW : karpal cakap apa yg betul

    ikut kontek undang2 malaysia :
    karpal..mulut ko bagus jaga..bak kerana pulut santan binasa

    emyl: jangan benci sama koran..bukankah cerita pelik bisa jadi satu hiburan..dark comedy pada aku selalu mengihiburkan..senyum dalam diam

     

    sgt isu semasa~
    aku bace sume ttg 2..
    d.i.a.m jela...
    stundent xleh bicara polotik..

    student ke lg aku??
    hehe

     

    x benci la
    menyampah ajeek

     

    renhalus- tak boleh ke?


    *keliru

    jelaskan?

    hehe

     

    dark komedi itu aku sering juga jadi pikir2kan

    rumit jadi runsing

    isu blog?
    kita diam kah?
    hurm...

     

    bella,
    ada tangan tulis...

    emyl,
    ya..satu hujahan semagat dari emyl.
    sokong!!..
    tapi taklah teruk sangat negara kita kan?

    coffeeholic,
    haha...
    kita memang diam.
    sebab menulis..

    cpk,
    ya..sebenarnya ada pro dan kontranya..
    dia bercakap ikut LAW..
    tai mengikut ketuanan Melayu,
    dia mula menceroboh kita..

    bak kata Khalid Salleh dalam puisinya,
    mana keling, mana cina
    di saat kita bermatia-matian
    mempertahankan negara
    di belakang Mat Kilau, Tok Gajah, Dato' Bahaman,
    Leftenan Adnan..

    setiap benda ada pro dan kontranya.

    renhalus,
    student tak boleh?
    kenapa?
    sebab terkandung dalam AUKU?
    haha....

    emyl,
    jgnla benci i...
    i kan kacak dan bergaya..

    coffeeholic,
    saya dah jwabkan bagi pihak ren.
    nak tau lagi..kena kaji..

    takkan kita mau diam saja
    seperti ditampal dgn plaster

     

    aik??
    asal ak kene lak??
    ini tidak adil..
    ko da murka kn ak nie..
    kang ko kene cop kang..
    x sal2 ISA dtg jenguk ko ari2

     

    sh...
    diam diam
    nnt ISA
    haa
    mcm mane?

     

    pengajarannya, jangan sibuk dengan dunia politik. biar mereka dengan dunia mereka, kita dengan dunia kita. janji kita dapat hidup bahagia tapi bahagiakah kita sekarang dengan pergolakan dalam negara. adei~~

     

Blogger Templates by Blog Forum