gay adalah keriangan

did u gay now?

mak...i feel im a gay now...

apakah yang akan anda jawab jika ditanya soalan begini?aku tau..kau akan jawab tentang gaya hidup yang itu.
lihat, betapa mudah kita dikelirukan.menurut kamus dwibahasa
oxford fajar ingeris melayu-melayu inggeris edisi ketiga (Joyce M. Hawkinns:2001)
ia bererti

girang ; riang ;ria dan garang

dan ini bermakna perkataan ini membawa maksud yang baik-baik. yang positif.
namun terdapat penambahan di dalam maksud perkataan ini. ianya ditulis sebegini

(colloq.) bernafsu syahwat sesama jenis ; homoseks
colloq.=colloquial= bahasa percakapan

jadi apa akan kau jawab jika ditanya soalan ini.
dapat apa yang aku ingin sampaikan?

siapakah yang meletakkan gelaran ini terhadap golongan itu?
sebab ianya adalah bahasa percakapan.
tujuannya yang aku pasti adalah untuk mengelirukan.
bayangkan jika anak-anak kecil terbiasa dengan perkataan ini, dan diadaptasi ke dalam satu bentuk kesenangan.
secara tak langsung akan menganggap gay adalah sesuatu yang sihat dan menggembirakan.

tak mustahil bukan?

lihat, ini baru satu contoh kecil tentang bagaimana pemikiran barat yang didakwa sedang cuba menguasai dunia ke arah New World Order membiasakan kita dengan istilah mengelirukan.

apa pula maksud dengan uniseks?
adakah kau selalu ke salon uniseks?
kau uniseks?

p/s : cintai bahasa Melayu kita. Musuh kita dimana-mana.

15 balasbalik:

    there are many other words yg camni... first time cikgu ajar kat sekolah dulu mmg tak tau gay tu ada negative meaning. bila masuk secondary tu baru tau ish ish

     

    tips.

    kene banyakkan bergaul dan membaca.

    dan kau tidak akan terkeliru jenis soalan apa yang ditanya.

    and the most important part, do not beat around the bush.

     

    hahaha... mcm 2 jadi mcm aku... aku cuma tau gay 2 pekataan teruk je... yg lain aku x tau... hahahaha.. ;p

     

    hakhak...
    abis tu lesbian ape lak?

     

    Yeah!
    Im gay now..
    very gay.. haha!

     

    propaganda apakah ini?

     

    p/s : cintai bahasa Melayu kita. Musuh kita dimana-mana.

    kau, amer zaman, bersedia untuk tentang perjuangan aku. get ur equipment ready.

     

    kawaii,
    ini baru perkataan..
    belum lagi yang lain2 tau..

    ahlijiwa,
    banyak bergaul dan waspada
    baca membaca dan menilai..
    hehe..
    and the most important part is beat the Bush!

    zul,
    haha..
    cadangan diterima..

    am,
    lesbian?
    erm..nama timangan prince caspian kot..

    xlara,
    tau lah!
    tak yah bagitau,,,

    cofeeholic,
    anda rasa ada propaganda?

    ahlijiwa,
    hek eleh...
    tak minat pun nak tentang...

     

    muz,,

    bagaimana usaha mu untuk memilih?

    hehe...

     

    hye encek abang
    anda di tag oleh saya

     

    ala..
    susuh la cm tu..
    golongan yg cm tu makin happy kerana makin ramai yg masuk golongan mereka..
    tidak kira lelaki mahupown wanita..


    p/s: i'm gay la klu cm tu... ini x adil..

     

    hehehe aku tak keliru pun bro,
    bila orang tanya soalan tu aku akan trus jawab"no,im straight!'hehehehe
    but yes saya girang hahahaha

     

    Muxammil, aku ramai kawan yg colloq.
    Aku bkn colloq tau. kwn jew..
    haha..

     

    mungkin ada

    sebab ada yang terbatuk2 bila membaca

     

    john,
    ya..masih mencuba...
    tak salah bukan?

    emy,
    saya tak faham english..

    bal,
    faham2 ar maknanya tu..
    ko kene wat sesuatu...

    butaseni,
    haha..
    i am straight and absolutely gay!

    jackass,
    ouh..
    ramai tak?

    cofeeholic,
    kamu terbatuk?

     

Blogger Templates by Blog Forum